23 Aralık 2010 Perşembe

MANGALDA MUZ



vakti zamanında bir arkadaşın kapadokya'da yediğini söylediği bu tatlıyı mangal keyfimize eklemesiyle, vazgeçilmezler arasına girmiş bu tatlıyı paylaşmadan edemedim. evde mangal yapamadığım için fotoğraf koyma şansından mahrumum. yukarıdaki süslü görüntü mangalda muza tam tekabül etmese de yaklaşık bir görüntü oluşturur kafanızda.

malzemeler:
kişi sayısı kadar muz
sütlü çikolata (her muzun içine en az 4 tane dikdörtgen parça koymak gerekiyor)
alüminyum folyo

hazırlanışı:
muz düz bir zemine koyularak karnı yarık gibi kesilir. içe ya da dışa kıvrıldığı taraf değil de düz zeminde yatay koyarak kesilmesi gerekiyor; yukarıdaki fotoda göründüğü gibi. daha sonra çikolata parçaları muzun içine yerleştirilir ve hatta tıkıştırılır. alüminyum folyoya iyice sarılır. çikolataların olduğu kısım üste gelecek şekilde mangala yerleştirilir. fazla alevli olmayan mangalda yarım saate yakın pişirilir. piştiğini, folyonun üzerinden muzun iyice yumuşadığını teyit ederek anlayabilirsiniz.

paketi tabağa aldıktan sonra çikolatanın olduğu yüzeyden folyo kesilerek açılır. tatlı kaşığı ile yenilir.

pişen muzun tadı öyle bir değişiyor ki, hani ortaya çıkan yumuşak kıvamlı şeye muz demek için hakkaten şahit getirmeniz gerekebilir. daha da önemlisi ateşe koyulmadan önce şekerli olan bu meyve, alevi görünce tüm tadından vazgeçip hafif bir hamura dönüşüyor sanki ve çikolata, tatlıyı tatlı yapıyor.

muzun çiğ hali lezzizken "bir de pişmişini tatsanız" demeden edemiyorum. o kadar acaip bir şey :)

bu tarifi ateş yakılan outdoor aktivitelerinde yapmak da mümkün oluyor. hani ciddi bir tırmanışa gittiğinizde muz taşıma lüksüne sahip olamıyorsunuz elbette. ama basit tırmanışlarda bir muz, bir parça çikolata ve alüminyum folyo fazla da ağırlık yapmaz :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...